Strona 363 z 375

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:26 maja 2019, 20:16
autor: opti
Wymien filtr i wykorzystaj uszczelke z nowego filtra

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:26 maja 2019, 21:22
autor: michalsmerf
filtr ma 2 tygodnie i w zestawie filtrona nie było tej uszczelki : /

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:26 maja 2019, 21:43
autor: moris10
Była, na plastikowej zaślepce/korku który był wkrecony w miejsce czujnika.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka



Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:26 maja 2019, 21:45
autor: michalsmerf
no to w takim razie po 2 tygodniach uszczelka pękła : /

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:27 maja 2019, 14:49
autor: pietruszkowski
Ile kosztuje przednia szyba? Oryginał/zamiennik.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:27 maja 2019, 18:09
autor: krupniok200
A co się stało? :0

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:27 maja 2019, 18:42
autor: Ozz
Kamyk pewnie.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 08:25
autor: Kottare
pietruszkowski pisze:Ile kosztuje przednia szyba? Oryginał/zamiennik.
400-500 zł oryginał w Rzeszowie, nie pamiętam dokładnie na ile mi wycenili.
60 zł więcej z paskiem.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 08:28
autor: dzixonZWA
@pietruszkowski Saint Gobain akustyczny 600 zł z montażem
tutaj masz więcej na ten temat :
viewtopic.php?f=36&t=446&p=108062#p108062

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 10:31
autor: pietruszkowski
@krupniok200 , @Ozz , @Kottare , @dzixonZWA - tak, kamyk.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 11:48
autor: Kottare
@pietruszkowski, jak nie ma pajęczynki, podjedź do jakiegoś serwisu, mogą nawiercić dziurę i zapuścić to czymś - kwoty są znikome w porwaniu do całej szyby :) Ew. jakaś naklejka przezroczystą aby syf nie wpadał.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 13:02
autor: Cwiara

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:28 maja 2019, 17:49
autor: krupniok200
A to jak ojciec kupił Bravolte to też była dziura w szybie :) akurat łataniem tego zajmuje się firma z Sosnowca Niwki i ładnie to zalali, to samo się tyczy rys

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:29 maja 2019, 16:03
autor: pietruszkowski
@krupniok200, @Ozz, @Kottare, @dzixonZWA, @Cwiara - PZU z OC wyceniło przednią szybę bez montażu na 292zł.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:30 maja 2019, 10:10
autor: Czuowieniu
Jest mi ktoś w stanie racjonalnie wytłumaczyć dlaczego po podłączeniu interfejsu obd2 bluetooth nie działa mi radio? Radio, które posiadam to Isudar na androidzie. Przy włożonej wtyczce interfejsu w ogóle się nie włącza. Po wyjęciu interfejsu radio załącza się normalnie :D

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:30 maja 2019, 11:36
autor: marcin555
Jak mój magik od lpg podpina się pod złącze swoim nowym sprzętem diagnostycznym to nie działają liczniki i wywala wszystkie możliwe błędy, mówi że tylko Fiaty mu tak wariują.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:30 maja 2019, 13:14
autor: angler
Ogólnie pewnie chodzi o zmianę impedancji linii danych po wpięciu interfejsu OBD. Przy pewnych wartościach (choćby w przypadku wlutowanego w niektóre OBD rezystorka zwierającego linie), komputer nie może się skomunikować z innymi urządzeniami (radiem, licznikiem itp). Stąd brak działania radia, czy błędy na desce.
Może przy okazji dodam, że u mnie interfejs OBD na BT jest wpięty na stałe, ale żeby nie było żadnych problemów ze zużyciem akumulatora, albo komunikacją, mam przeciętą ścieżkę od pinów zasilania, a wypuszczone na zewnątrz interfejsu kabelki są wpięte do przełącznika, umieszczonego we wnęce na drobiazgi w osłonie bezpieczników. Na codzień interfejs jest bez zasilania, a jakbym chciał skorzytać, klikam przycisk i już.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:31 maja 2019, 10:16
autor: Szarlatan93
Siemka. Mam pewien problem. Akumulator po 30-40minutach odpalonego radia i klimy nie chciał odpalić. Wydaje mi się to troszeczkę dziwne, dlatego po powrocie z pracy postanowiłem pobawić się multimetrem by cokolwiek zobaczyć i... wyniki są dziwne.

Akumulator na sucho: 13.01
Po zapłonie: 12.05
Ładowanie alternatora: 13.96

Posiadam Bravo 2.0 i akumulator 4maxx 60Ah poprzedniego właściciela. Myślałem by zmienić akumulator na 77Ah z Exide, ale chciałbym się upewnić, czy to aby na pewno aku padnięty.

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:31 maja 2019, 14:44
autor: Shoofel
@Szarlatan93, Miałem kiedyś podobny problem ze świrowaniem mojego aku i okazało się że skończył żywot. Objawy były bardzo podobne do Twoich - nie trzymał prądu.
Jednakże żeby to potwierdzić są specjalne przyrządy do testowania sprawności aku.
Bez sprawdzenia takim przyrządem ciężko będzie cokolwiek wywnioskować.
Proponuję podjechać gdzieś gdzie sprzedają akumulatory - maja taki sprzęt na miejscu - miernik tego nie wyłapie, chociaż wskazanie po zapłonie nie powinno być takie niskie.
Sprawdź najpierw sprawność aku i jak okaże się, że to nie jest przyczyna to trzeba będzie szukać dalej, ale ja bym własnie od tego zaczął

Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post:31 maja 2019, 16:56
autor: michalsmerf
Hej wszystkim !
Żeby nie zakładać czy nie odświeżać wątków które już widziałem tutaj.
Potrzebuję wymienić tłumik końcowy.
I mam pytanie, czy "Peśla" poprawili swoje tłumiki? Można w to iść czy zostało po staremu i lepiej Ultera ?
Dodam że mam Bociana 2.0, nie wiem jak tym przypadku wygląda kwestia dźwięku i głośności na Peśli, ktoś coś ?

Z góry dzięki !