Do lakieru do plastików dodaje się plastyfikator, który sprawia że lakier jest bardziej elastyczny. On może wpływać na ten minimalnie inny odcień.
Fmic180, Gt1446 + dp + przelot 2,5" + magnaflow 200cpsi, big brake P+T (HEL), Eibach+Pu.
Adambravsc pisze:Siemanko, w tym dziale często pojawia się informacja, że inny odcień przedniego zderzaka, to normalka. Moje pytanie : Jeśli na zderzaku trzeba polakierować jakiś kawałek, to w jaki sposób dobieracie ten 'inny odcień" ? Czy w takim przypadku jedyne wyjście to lakierka całego zderzaka w kolor budy?Inny odcień lakieru wynika z kilku czynników, jednak największy wpływ na zauważalną różnicę ma fakt, że metal i tworzywa sztuczne mają inną strukturę i właściwości, przez co lakier inaczej się na nich układa - a konkretnie ziarna lakieru bazowego. Inna kwestia to to, że nadwozia i zderzaki zazwyczaj nie są malowane w tym samym czasie - nadwozia idą taśmowo, zderzaki też ale zazwyczaj albo na innych liniach albo w firmach zewnętrznych. Przy produkcji lakierów ogromne znaczenie ma dokładność dozowania pigmentów, gdyż nawet niewielkie zmiany ilości na plus czy minus sprawiają, że te same z kodu lakiery w rzeczywistości różnią się od siebie.
MaJo pisze:Czesc, jakieś 2 miesiace tenu kupiłem Bravo 1.4 T-Jet 150km. Nie wiem czy komputerze źle pokazuje spalanie czy rzeczywiście jest tak dziwnie.Sprawdź, czy masz dobrą jednostkę ustawioną. Z tego co pamiętam można zmienić z litrów/100 kilometrów na kilometry/litr. Twoje wartości by wskazywały na to, że masz ustawione km/litr, czyli w mieście miałbyś 10 l/100 km a poza - jakieś 6,3 l/ 100 km.
W mieście całkiem normalnie ok. 10l, a przy spokojnej jeździe 60 do 100 km/h pokazuje średnie ok. 16/17l. Ktoś wie o co może chodzić?