• Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Moderatorzy: kubajg, metalman, Wochu

 #108996  autor: Gego
 07 sty 2019, 18:27
Miał ktoś błąd P0106 ? ( Użyłem szukajki P0106 "Czujnik ciśnienia absol.kolektora/ciśnienia atmosferycznego - sygnał poza zakresem/wydajność") błąd zaczęło wywalać po wymianie turbo na nowe. Turbo jest ciche, auto ma kopa jak nigdy ale się przeładowuje. Elektrozawór sterujący do wymiany ? Kolejność wężyków zachowana jak na zdjęciu, wężyki wymienić na nowe na początek ? Obrazek
 #108997  autor: 68oct
 07 sty 2019, 19:18
Jeśli masz dobrze podłączone wężyki to pewnie regulator do wymiany, jak przestał działać po wizycie u mechanika to jeszcze raz przygladnij sie połączeniu i szczelności. Miałem kiedys pomiksowane te wezyki, auto miało mega kopa ale przy bucie z kreski wywalało check engine:-)

Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka

 #109002  autor: Gego
 07 sty 2019, 20:15
68oct pisze:Jeśli masz dobrze podłączone wężyki to pewnie regulator do wymiany, jak przestał działać po wizycie u mechanika to jeszcze raz przygladnij sie połączeniu i szczelności. Miałem kiedys pomiksowane te wezyki, auto miało mega kopa ale przy bucie z kreski wywalało check engine:-)

Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka
Czyli regulator jak na zdjęciu będzie do wymiany, bo właśnie taki mechanik już zamówił. I też tak mam, auto ciągnie ale od razu wywala check engineObrazek

Dodano po 21 godzinach 34 minutach 11 sekundach:
Po odpaleniu silnika od razu uruchamia się sama tylna wycieraczka nawet jeśli manetka jest w pozycji zero. Chwilę pracuje po czym zatrzymuje się w losowej pozycji. Jakiś pomysł?
 #109067  autor: Cwiara
 08 sty 2019, 18:21
Zacznij od sprawdzenia przełącznika zespolonego pod kierownicą.
 #109132  autor: slon
 09 sty 2019, 16:57
Taka sytuacja, zdarzyła się 10-15 razy w ciągu roku. Bez żadnych oznak wyłącza się kompresor klimy (podczas jazdy tego nie usłyszę), orientuje się dopiero kiedy zniknie gwiazdka z wyświetlacza, zgaśnie światełko koło przycisku z gwiazdką, klima nie wejdzie w tryb full auto i w lecie robi się gorąco. Olałbym temat ale w ciągu tygodnia teraz zdążyło się to dwa razy, zaczynają szyby parować po tym się orientuję, muszę wtedy ręcznie przestawić na górny nawiew. Usterka znika po wyłączeniu silnika. Ktoś coś?

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka


 #109135  autor: ulisses
 09 sty 2019, 17:13
Sprawdź przekaźnik od klimy.
 #109136  autor: slon
 09 sty 2019, 17:35
Poziom czynnika sprawdzany/uzupełniany co roku

Gdzie znajdę ów przekaźnik ? W skrzynce bezpieczników ?
 #109140  autor: Cwiara
 09 sty 2019, 19:49
@slon skrzynka bezp. pod maską , przekaźnik T05 , może tam jeszcze coś znajdziesz :arrow: viewtopic.php?f=92&t=769&hilit=przeka%C5%BAniki#p14367
 #109141  autor: opti
 09 sty 2019, 20:10
slon pisze:
09 sty 2019, 16:57
Taka sytuacja, zdarzyła się 10-15 razy w ciągu roku. Bez żadnych oznak wyłącza się kompresor klimy (podczas jazdy tego nie usłyszę), orientuje się dopiero kiedy zniknie gwiazdka z wyświetlacza, zgaśnie światełko koło przycisku z gwiazdką, klima nie wejdzie w tryb full auto i w lecie robi się gorąco. Olałbym temat ale w ciągu tygodnia teraz zdążyło się to dwa razy, zaczynają szyby parować po tym się orientuję, muszę wtedy ręcznie przestawić na górny nawiew. Usterka znika po wyłączeniu silnika. Ktoś coś?

wyglada na uszkodzenie centralki klimy, do kontroli jeszcze cisnienie w ukladzie i presostat
 #109146  autor: opti
 09 sty 2019, 21:38
A to jest sprawa normalna, ale moze autor pytania ma ciagle powyzej 4,5 stopnia :lol:
 #109186  autor: Nowopoznany
 10 sty 2019, 21:24
Siemka.

Jak w postach wrzucić zdjęcie?
 #109255  autor: Papi
 11 sty 2019, 20:06
Yo :hi:
Czy miał ktoś problem z świszczącym powietrzem dobiegającym z górnej części słupka B. W trakcie jazdy autostradą ewidentnie z tego miejsca dobywa się uciążliwy świst, podszybie to samo.
Jak zaradzić?
Na dniach będę zakładał uszczelkę pod maskę, mod uszczelkowy czy jakoś tak 😋
 #109277  autor: grzech1991
 11 sty 2019, 23:58
Opuścić maskę albo dołożyć uszczelki - część osób jednak odradzała.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2019, 08:16 przez metalman, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Usunięto cytat z poprzedniego posta.
 #109312  autor: Stanley147
 12 sty 2019, 18:28
Czy we wnęke w bagażniku na koło dojazdowe po wyciągnięciu steropianowego wkładu zmieści się koło o zormiarze 205/55r16?
 #109313  autor: Cwiara
 12 sty 2019, 18:30
Tak.Nawet tak jest w fabrycznym wydaniu.
Wyj..łem pełnowymiarówkę na rzecz dojazdu.
 #109314  autor: majak
 12 sty 2019, 18:35
Czy wymiana tulei w wahaczu przednim jest skomplikowana, czy lepiej wymienić cały wahacz? Widziałem tuleje poliretanowe, dedykowane do Bravo, ale z tego co pamiętam, w Stilo wymianach samych tulei była ciężka do ogarnięcia.
 #109318  autor: Cibor
 12 sty 2019, 19:12
Panowie i Panie od rana mam problem. Mam rozłożone lusterka. Wsiadam do pojazdu odpalam silnik i prawe lusterko się składa... odpiąłem aku na 10 minut ale nic, dalej to samo. Odpiąłem na cała noc może jutro będzie Ok. Miał ktoś podobna sytuacje?

Niestety aku wpięty i dalej to samo...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony 12 sty 2019, 19:12 przez Cibor, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • 350